onsdag 26 oktober 2011

Kan Jag Vara Mer Nybörjare i Biodling än som Detta Första Biodlarår - Omöjligt!
 Ett fantastiskt år som Nybörjare inom Biolding.

Efter att i massor av år installerat datasystem som jag själv har utvecklat i mitt företag kände jag att det tog lite emot att fortsätta detta, faktiskt tuffa liv, att skriva, testa. leda och få mina system att fungera hos mina mycket krävande användare hos lantbruksföretag, spannmålskvarnar, bagerier, bevaknings- och larmföretag, fotolaboratorium, verkstadsföretag mfl, bestämde jag mig för att göra något nytt.
Provat många intresseområden har jag gjort, men nu blev intresset för bin och biodling starkt. Min son, Mattias och min fru stöttade mig också, i mitt beslut att ha bigårdar. Ja, det blev så mycket mer fantastisk i år, mer än jag trodde.

Kanske inte särskilt lönsamt men nu är jag biodlare och detta släpper jag inte, kan inte det biter sig fast och ger så mycket tillbaka. Kursen var fantastisk ordnad av: http://www.sydbi.se/

Härlig ny deltidssyssla, bin, bigårdar, honung, propolis, avläggare, drottningodling, skattlådor, yngelrum, ägg, öppetyngel, täckt yngel, drönare, arbetsbin, vaktbin, stådbin, pollinering, nektar, invintring - ja listan är lång.

Då är det kanske inte så svart att förstå att detta är JÄTTEKUL.
Ja och... 
Det började mycket såhär:
I våras förberedda jag och skrev lite på engelska om PROPOLIS:
-now.blogspot.com/2011/03/how-bees-produce-possible-cure-for-aids.html

Hur sköter man en biodling och får den lönsam?  

 Sedan ökade bara mitt intresse och nu i år så har jag förstått att det inte bara handlar om att kunna, utan också att veta hur man sköter en biodling och få den lönsam. 

Lägger ut texten mer senare - en översättning som vi kan debattera här!Rosen - en favoritblomma

Vi ses
Anders Jacobsson
Kommentarer el frågor till:
andersbigaardar [at] hotmail [punkt] se
Beställ Din Premiär Honung nu till :
andersbigaardar [at] hotmail [punkt] se
När du sänder epost till mig byt de som anges inom [ ] , jag gör så eftersom jag vill ha just din epost ingen annans.

PS. Har startat denna min web-site just idag och mer kommer att skrivas efterhand om mina upplevelser och tankar kring att sköta något bland det vackraste som jag tycker att vi har i naturen - nämligen Honungsbin.
Tänk på att dessa, numera betecknats som "djur" gör sådan go nytta och att dom lever sitt bestämda liv på deras villkor och att vi biodlare har att rätta sig efter detta. DS

PSS. De beställningar på honung som jag har nu kan levereras sker senast mitten av juni 2012.
Som tänkt - beställ en låda 700 g av den nya honungen - permiären - får du ge namn åt en drottning som "föds" nu i vår. Att sedan få följa denna drottnings samhälle under 3 år är bara fantastiskt. Utökning kommer mest att ske på ängsblomme fält och nära maskrosornas blomning. DS


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar