onsdag 28 september 2016

Biodlingsföretag har ett framgångsrikt samarbete med Jordberga Gård

http://andersbigardar.se/
Bin-Buckfast
Egen avel
http://www.jordberga.se/
Med anor från 1300-talet,
är idag i Jordberga
ett mycket aktivt och
mångfacetterat företag

Om gott samarbete:

I flera år har vi, på Anders Bigårdar, ett fantastisk fint samarbete med Jordberga Gård. Till allas vår glädje. Varje år, bla, nya spännande pollineringsuppdrag tillsammans. Tack.

Unika honungsprodukter

Vi har våra egna unika honungsprodukter som attraherar i stort sett där vi är och presenterar vår honungsprodukt, ”Sorthonung”.

Unika platser har vi hämtat honungen ifrån


Nektar och Pollen
funna
Det är tex Ängshonung, bina placerad i ängsmarker och nära skog, allt med varierande växtlighet. Denna ängshonung har mycket varierande pollen som gör den unik. Pollinerat för att naturen ska bli bättre.
Vår klöverhonung har blivit till, 😊  genom att våra bina pollinerat, just iår, på två olika platser, Hammenhög och Fjärdingslöv, pollinerat för att vi ska få bra mat i slutändan.

Blommor och Bin
Nästa sorthonung som kunderna köper av oss är från Äpple, päron, plommon el hallon, (hallon lite senare i vår sommar). All denna nektar är uppköpt till största delen varje år. Vi sparar lite för oss själva till försäljning.
Ja slutligen har vi nektar från Åkerbönan som bina hämtar i juni/juli månader och slutligen:
Vår hösthonung som är tydlig i sin smak. Lite exklusivt men dock omtyckt, och mest i te tillsammans med Indiskt ekologiskt Darjeeling te. Smakfullt verkligen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar